Total Pageviews

Monday, June 27, 2011

Happiness & Sadness : 22.06.2010

Recap..."another doctor announced the birth of a baby girl, another doctor pronounced the death of the newly born baby girl grandma"...same time, same place... God is Awesome & Great, He took life, then gives another life... We understood that when one person dies, another person lives. We were told that when my cousin was about to be pushed to the Labor Room, my late aunty passed out and never regain consciousness. When both of them were struggling with life, (my late aunty grasping for breath while her unborn grandchild was also grasping for life as her umbilical cord was choking her - distress baby); I believe God or angels must have asked which one of them would live?... and I believe my late aunty must have willingly gave her life to her grand-daughter..that exchanging or transfer of soul from grandma to granddaughter is really Amazing Grace.

Pictures taken...(malam ke 2 ngenyaie niang aunty). Let the pictures speaks for itself.
duduk jenuk ninga ke sermon ari Father Ramdan
pemaioh kaban belayan bisi datai
far end, uncle JM looks devasted at the sudden loss of his wifeConsole moments.. with the family who mourn the sudden demise of their beloved mom & wife....
seen Father Ramdan comforting my cousins (anakx2 indu niang)
church members shared the griefs with uncle JM on the loss of his wife/mother
seen both uncle name with same initial "JM", brotherly huggss
After the prayer, console moments.. as usual our iban tradition be it at rumah panjai or in the city when one of our family member dies, we will have to give a feast for 2 days & 3 days to thanked all those who came to pay their last respect ... malam nyengaie for my late aunty was 4 nights and 5 days that was my uncle's JM wish.. he wants his late wife to stay a little bit longer...
Pemaioh kaban belayan ke bisi datai, pangkat aunty aku dua iko ari Bahunai pan bisi datai meri last respect to the late aunty...panjong lama nadai betemu, semadi kaban belayan bisi rabat baru kami bisi betemu, ngambik peluang meh kami 3 beposing untuk kenangan..amai seduai pangkat "aunty" tang kami 3 sigi bestfren ari mit, beselara ketegal seduai belakiss nguai....sama jadi enggau orang rakyat Bahunai...
iEg & aunties: si baju putis (Betty A) and si baju grey w specs (Ivy S)Betty and iEg

Lastly, maia uncle Rubin macha kisah niang aunty ba malam nyenggaie sebedau iyO di anjung lemai ari minggu... tu meh jakO serbana di tinggal ke iyO ngagai laki, anakx2, kaban belayan iyO, aku endO ingat minta jakO ke di karang uncle aku nyO.. ke ulih di keingat ke aku... ti salah, minta ampun...."oh wai, laki asi, wai menyadi, anakx2 ke di sayau...nadai ko enggau meh nangka tu meh kitai ulih begulai, nadai agik meh aku beserempu makai, begagai, betundie, belagu, betanda enggau kita wai menyadi...Ukai kedeka aku, tang ti udah datai jangka, baka jam udah sain mati...ka pan enda aku ngejang pegi ninggal ke kita wai madi, wai asi, anakx2....begadaix2 meh aku ngitih ke singkang ke bala aki, inik, apai, indai, menyadi, kaban belayan ke udah dulu lesi bebadi... kita ke di tinggal ke aku, anang enda ingat ke jako pesan aku..udah tu nadai agik aku ngajar kita, anang enda kuat migai pengarap, pengarap kitai Christian awak ke kitai ulih idup senang di dunia injau tu...mupOk meh aku waix2 asi, laki asi, anakx2 asi, menyadix2 asi, ilO kitai betemu baru ba menua Batang Mandai, menua Sebayan ko sida Keling, Kumang; menua Syurga begulai enggau Tuhan selama-lama iya"...the message here..it is so sad to bade Goodbye Forever to all her loved ones. Yes, she will definitely be missed by her lovely daughters, son, grandchildren and all her relatives & friends....on the other hand, we as family, relatives are happy with the birth of late aunty's youngest grandchildren; congratulations to Florence (late aunty's eldest child) and hubby on the birth of baby Faith. This is what we call "happiness & sadness"...Facts of Life!

Rest in peace my dear aunty....in Jesus name. Amen.

Sunday, June 26, 2011

Still Very Much in Gawai Mood...20.06.2011

Anang muai peluang ti bisi orang mai kitai makai, ngirup...lebihx2 agik bulan gawai... bedau ngiling bidai, agik ngintu gawai, agik bisi "open house" meh nyO... ilO lusa ma kitai udah nadai engsepOt, nadai pan kitai ulih berami begulai enggau bala kaban kitai... last Monday 2 iko kaban raban SIDS, Miri murah ati ngasuh kami ngabang ke rumah seduai... 1st house ngagai rumah sis Erristher (tapi endO sempat begambar, laban aku laun datai, ketegal ka meda sinetron Indon.. endO tau miss).
Around 4:30 p.m., kami berangkat ke rumah sis Eliz S. ba Kpg Riam Jaya... besai amai rumah, benglO dua tingkat... rumah "agam" ko indon.... tanah di beli seduai melaki bini.. so rumah nyO di gaga seduai slowx2 & stidi, semua design rumah citarasa laki iyO Mr Philip. Jom kita medax2 gambar ke bisi di ambik mamarazzi iEg lemai nya.
iEg & shulu Erristher
iEg & SIDS, Miri ladies @ rumah sis Eliz S
iEg beposing enggau "bunyau (seluar chelum) & mujab (seluar putis) "hehe
mulOx2 malux2 cat sidO tu
sapO tak kenal...Sabugey & iEgni ke shyx2 cat tadi?
manah amai layan puan pnyer rmh Mrs Philip (shulu Eliz)
ka kini dik "mujab" ko "bunyau" nanya..
peda pemaiOh utai di empa di idang Mr & Mrs Philip ke kami
makai, ngirup, berandau, ketawa.. posing satu kemestian
gambarx2 kindid
these are the cakes specially baked by Mrs Philip (Eliz) for us
makin lama, makin ricah sida berandau, peda aunty Dari, dah cekak pinggang
udah bendar ngirup di dalam, ngambik udara di luar sambil
meda kawasan sekeliling rumah, pu lantang amai laban nya corner lot
neighbour shulu Eliz semua madik kitai bangsa lautdouble-storey detached (benglo ko kitai iban)
above pic (dry kitchen), below pic (wet kitchen)
nyO "bunyau" dah bulih... apa lagi karaokkss mode on!
ish! ish! endO complete ti endO juget...eeehaaa
bendar iEg ka ngelari kediri ari 'bunyau' hehe
jugetx2..pocox2
iEg tukang 'chung' ai bisa...no escapex2
nyO "bunyau" serba boleh, pocox2 boleh, beragu pun boleh
phewitt! stidi iEg, lamax2 nyau nemu pocox2 bai sida "bunyau & mujab" haha

Bah, aram kitai pulai, dah malam ari "adai ulih abis ke pengeraja orang" ko mujab mai bunyau pulai, nganti tua datai ari Spore, baru kitai kitu baru, pocox2 & karaokksss.... hahaha we really had fun, thank you so much for the hospitality given by Mr & Mrs Philip anang jera ngangau kami ke rumah...(below pic...iEg standing infront the main door)
Bisi masa ilO mamarazzi iEg.. ngaga "La Tour" rumah Agam tu... diatu bedau complete rumah benglo tu... ngasuh meh Mr & Mrs Philip aku niki ke atas sarinyO, tang bedau ka, laban baru kia, adai pan nyau ngaga inspection... amai meh tuan punyer rumah ngasuh... they really make us feel at home... Thank you once again Mr & Mrs Philip for inviting me & SIDS, Miri... May God bless both of you with many more blessings to come.. till then..take care everyone.

Followers

About Me

My Photo
A career woman, a mom who loves simple life, beauty, foods and to know more, do find out yourself by reading my blog...